Kinderdagverblijf 'Het Zonnewiegje'

Een baby in ons wiegje,
och wat kunnen we genieten.
Een peuter in ons midden,
het feest kan beginnen

 

U kan ons bereiken op 0473/64.94.10
of via e-mailadres : christel.vercammen@partena-partners.be


 

Waarom kiezen voor het kinderdagverblijf én de school ?

ZonnewiegjeUw kind laten opgroeien in een kinderdagverblijf dat verbonden is met een school heeft meer voordelen dan je op het 1ste gezicht wel denkt!

De ontwikkeling van uw kind wordt nauwgezet opgevolgd a.h.v. een kinddossier in het kinderdagverblijf. Wanneer uw kind doorstroomt naar de kleuterschool volgt een bespreking tussen de kinderverzorgster en de kleuterjuf, zodat onderwijs op maat van het kind kan gerealiseerd worden van bij de beginfase (pedagogisch vlak).

De kleuterjuf komt 2-wekelijks naar het kinderdagverblijf waar zij een korte activiteit (*) beoefent met de peuters vanaf 20 maanden (pedagogisch vlak, maar ook socio-emotioneel vlak). Vanaf 2 jaar kunnen de ouders de toestemming geven aan de kinderverzorgster om 2-wekelijks een bezoek te brengen aan de 1ste kleuterklas (pedagogisch vlak, maar ook socio-emotioneel vlak).

Deelname aan de schoolactiviteiten zoals Sinterklaasfeest, Carnaval, … (gewenning van de schoolomgeving).

Er wordt vanaf de babytijd met pictogrammen gewerkt, die meegenomen worden naar de kleuterschool (herkenning van eigen materiaal).

Als uw kind in de kleuterschool nood heeft aan een middagdutje, kan hij/zij elke middag terugkeren naar de vertrouwde omgeving in het kinderdagverblijf (geborgenheid). U leert als ouder de schoolcultuur kennen door de vele contactmomenten die er zijn tussen het kinderdagverbljf en de school zoals Sinterklaasfeest, Nieuwjaarsreceptie, …

Conclusie:

Op een doordachte en geleidelijke manier wordt uw peuter de schoolomgeving en de kleuterklas eigen gemaakt. De vele contactmomenten tussen je peuter en de kleuterjuf zorgen voor een vertrouwd en veilig gevoel. Dit maakt de stap naar de kleuterschool veel kleiner voor u en uw kind.